کاربرد میکروسیلیس

کاربرد میکروسیلیس به عنوان ماده افزودنی در بهبود حالت بتن

کاربرد میکروسیلیس

کاربرد میکروسیلیس

بتن به دلیل داشتن خواص قدرت چسبندگی، مهمترین ماده مهندسی در صنعت ساخت و ساز است. با این حال افزودن برخی از مواد دیگر ممکن است خواص بتن را تغییر دهد. با رشد روند استفاده گسترده تر از بتن برای ساختمان های بلند، تقاضای بتن با مقاومت فشاری بالاتر در حال افزایش است. میکرو سیلیس، فوم سیلیس نیز نامیده می شود و به عنوان محصول جانبی تولید سیلیکون های اساسی یا آلیاژهای حاوی سیلیکون در کوره قوس الکتریکی تولید می شود. میکروسیلیس در درجه اول از ذرات اکسید سیلیکون کروی صاف و ریز با سطح بسیار بالا تشکیل شده است. ذرات میکروسیلیس۱۰۰  برابر کوچکتر از ذرات سیمان متوسط هستند. دور انداختن و دست زدن به آن به دلیل ملاحظات زیست محیطی باعث نگرانی می شود. فوم سیلیس معمولاً به عنوان ماده سیمان مکمل دسته بندی می شود. این مواد دارای خواص پوزولانی، خواص سیمانی و ترکیبی از هر دو ویژگی هستند. با توجه به این خواص، می تواند از بسیاری جهات بر عملکرد بتن تأثیر بگذارد. این مقاله، خواص مهم فیزیکی و شیمیایی میکروسیلیس و سهم آن در بهبود کیفیت بتن را بررسی می کند.

میکرو سیلیس یا فوم سیلیس، یک دی اکسید سیلیکون چند شکلی (polymorph) غیر متبلور (غیر بلوری) است. این یک پودر فوق العاده ریز است که به عنوان محصول جانبی سیلیکون و تولید آلیاژ فروسیلیسیم است و متشکل از ذرات کروی با قطر ذره متوسط به اندازه ۱۵۰ نانومتر است. زمینه اصلی کاربرد آن به عنوان مواد پوزولانی برای عملکرد بالای بتن می باشد. فوم سیلیس یک ماده فوق العاده ریز هوابرد  با ذرات کروی است.

میکروسیلیس از دو طریق به مقاومت و دوام بتن کمک می کند:

  • به عنوان یک ماده پوزولانی، میکروسیلیس توزیع یکنواخت تر و حجم بیشتری از محصولات هیدراتاسیون را فراهم می کند.
  • به عنوان پرکننده (filler)، میکروسیلیس میانگین اندازه منافذ موجود در خمیر سیمان را کاهش می دهد. اثر بخشی میکروسیلیس به عنوان یک ماده پوزولانی و به عنوان یک پرکننده تا حد زیادی به ترکیب آن و اندازه ذراتی بستگی دارد که به نوبه خود به طراحی کوره و ترکیب مواد اولیه مرتبط می شود.