چسب سیلیکون چیست و چه کاربردی دارد؟

چسب سیلیکون

چسب سیلیکون چیست و چه کاربردی دارد؟

چسب سیلیکون چیست و چه کاربردی دارد؟

چسب های سیلیکونی در دسته ی مواد پلیمری هستند.این چسب ها به دلیل نوع ساختار شیمیایی خاص خود از مقاومت بالایی برخوردارند که هم در دماهای پایین و هم در دمای بالا قابل استفاده می باشند. پلیمر های سیلیکونی که در صنعت استفاده میشوند عمدتا در  گروه متیل یا فنیل ها قرار دارند.

سیلیکون ها به طور کلی به دو دسته تقسیم میشوند:

الف)استوکسی

ب)خنثی

سیلیکون های استوکسی :

این دسته از سیلیکون ها دارای پایه ی اسیدی هستند و از ترکیب سیلیکون و یک حلال ایجاد شده اند. سیلیکون های استوکسی بوی تندی دارند. این محصولات به صورت رنگی تولید میشوند و قابلیت اضافه کردن رنگ در حین اجرا را ندارند. خشک شدن سیلیکون های استوکسی معمولا زمان بر است.

سیلیکون های خنثی :

این دسته از سیلیکون ها مقاومت بالایی دارند و ماندگاری آن ها نیز نسبت به سیلیکون های استوکسی بیشتر است. این محصولات بدون بو و مقاوم در برابر اشعه های فرا بنفش هستند.

کاربرد چسب های سیلیکونی چیست ؟

این چسب ها به دلیل مقاومت بالایی که در برابر رطوبت دارند بهترین انتخاب برای درزهای اطراف وان های حمام، سرویس های بهداشتی و سینک های ظرف شویی می باشند. این چسب ها همچنین برای فضاهای خارجی ساختمان جهت محافظت از رطوبت و سایر عوامل آب و هوایی مناسب می باشند. چسب های سیلیکونی بر روی سطوح مختلف سنگی، سرامیکی،شیشه ای، پلاستیکی، فلزی و…  استفاده می شوند. این چسب ها بعد از اجرا روی سطح و خشک شدن به سختی قابل خراشیدن و شکل دهی هستند بنابراین اجرای این چسب ها  به دقت بالایی نیاز دارد.

مزایای استفاده از چسب های سیلیکونی :

  مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف

مقاومت در برابر فشار

انعطاف پذیری بالا

مقاوم در برابر اشعه ی فرا بنفش

موجود در رنگ های مختلف

و…

مراحل اجرا:

آماده سازی سطح کار

قبل از اجرای چسب روی سطح مورد نظر، ابتدا اگر روی سطح چسب یا ماده ای باقی مانده باشد باید آن را از بین ببریم. این کار را با خراشیدن سطح با تیغ یا یک چاقو انجام می دهیم. توجه داشته باشید که سطح کاملا تمیز و عاری از لکه هایی مانند روغن ،خاک و.. باشد. بنابراین سطح را کاملا  تمیز کنید!

ایجاد پوشش

با استفاده از چسب های نواری در اطراف سطح مورد نظر که قصد اعمال چسب سیلیکون را دارید یک پوشش ایجاد کنید تا هم از کثیف شدن سطوح اطراف جلوگیری کنید و هم اجرای چسب را با دقت بیشتر انجام دهید.

آماده کردن کارتریج

با یک چاقو یا تیغ، سر کارتریج سیلیکون را برش داده و مطمن باشید که برش به اندازه ای کوچک هست که می توانید میزان خروجی چسب  را کنترل کنید.سپس کارتریج را داخل پمپ جایگذاری کنید.

امتحان کنید!

ابتدا چسب و میزان خروجی آن را امتحان کنید. توجه داشته باشید که چسب به صورت روان جریان داشته باشد(قطره قطره یا با فشار جریان نداشته باشد.)

اجرای چسب روی سطح

کارتریج را بالای سطح مورد نظر با زاویه ی ۴۵ درجه نگه داشته و چسب را اعمال کنید.توجه داشته باشید که در طول اجرای چسب، کارتریج را بر نداشته و ریختن چسب را متوقف نکنید تا جایی که سطح مورد نظر تمام شود. با این کار چسب به صورت یکنواخت روی سطح اجرا میشود و بریده بریده نخواهد بود.

شکل دهی

به منظور ایجاد سطحی یکنواخت روی کار، به وسیله ی یک کاردک چسب را در محل اجرا شکل دهید تا یک پیوند صاف و یکنواخت بین درز ها ایجاد شود.

برداشتن پوشش

بعد از اتمام کار باید سریعا اقدام به برداشتن پوشش کرد! زیرا ممکن است که چسب سیلیکون، پوشش را ذوب کند.

نکات ایمنی هنگام اجرا :

در محل اجرا چسب از تهویه مناسب استفاده کنید

هنگام کار حتما از دستکش و ماسک مناسب استفاده کنید

در صورت تماس چسب با پوست یا چشم سریعا آن را بشویید

مراقب جرقه ها و اشعه ها هنگام اجرای کار باشید!

اجرای این چسب ها در ظاهر  کار بسیار ساده ای به نظر می رسد اما نیاز به دقت بالایی دارد.عوامل بسیاری مانند انتخاب متریال خوب، ابزار مناسب، نیروی انسانی متخصص و… در خروجی کار تاثیر گذار هستند که در صورت انتخاب نامناسب هر یک از این عوامل نتیجه کار ممکن است خارج از انتظار باشد.

منبع: پاویرکو