نگهداری استخر

نگهداری استخر--سایت سیکاس

نگهداری استخر و مراقبت از کاشی های آن، از اموری است که در صورت سهل انگاری به جز ضررهای مالی، می تواند مخاطرات زیادی را به همراه داشته باشد؛ زیرا در صورت آلودگی یا وجود خطر در محوطه استخر، جان افراد در معرض تهدید قرار می گیرد.اقدامات پیشگیرانه و مراقبتی متنوعی برای افزایش طول عمر کاشی استخر می توان انجام داد. به طور مثال هرموقع که احساس کردیم آب استخر کدر شده و دیواره ها حالت جلبکی پیدا کرده اند، با اضافه کردن مقداری سولفات مس ، جلبک ها را نابود می کنیم. از این ماده که به کات کبود معروف است، علاوه بر خاصیت جلبک کشی برای زیباترنمودن استخر و آبی تر شدن آب نیز استفاده می کنند.

نگهداری استخر خانگی

نگهداری استخر خانگی و افزایش عمرآنها اصولی دارد که در هنگام اضافه کردن مواد مختلف باید رعایت کنیم:
۱) نباید همه موادشیمیایی را با هم اضافه کنیم. به طور مثال کلر و سولفات مس با هم وارد واکنش شده و رنگ آب استخر بسیار کدر و بد رنگ می گردد و حالتی لجن گونه پیدا خواهد کرد.
۲) اضافه کردن سولفات مس یا کات کبود باید قبل از تیره شدن یا لجنی رنگ شدن آب باشد و اگر آب کدر باشد، اضافه کردن کات کبود به جای بهبود رنگ باعث تشدید این معضل خواهد شد.

نگهداری استخر-سایت سیک
از جمله اقداماتی که در فصل سرما و در زمانی که از استخر استفاده نمی شود باید صورت گیرد، خالی کردن برف های قرار گرفته در استخر است. زیرا نیروی وزن این برف ها باعث خمیدگی کاشی ها و کف استخر خواهد شد. حتی دیده شده که کاور استخر در اثر وزن برف های انباشته شده درون استخر، خمیده شده و بشکند. هم چنین در فصل سرما و یخبندان مواظب خطوط لوله کشی باشید. وجود آب در این خطوط می تواند یخ زده و دچار خرابی شود، پیشنهاد ما این است که این خطوط لوله خالی شود. باید در نظر داشته باشید که استخر خالی به معنای خالی بودن لوله های آب نیست.

تخلیه آب استخر

تخلیه آب استخر و آبگیری اگر با رعایت یک سری نکات صورت گیرد،باعث می گیرد در طولانی مدت،کاشی ها کمتر آسیب دیده و تا مدت ها به تعمیر یا تعویض کاور استخر نباشد.این نکات که به افزایش عمر مفید سرامیک های استخری کمک می‌کند عبارتند از:

  • آبگیری استخر حداقل ۱۰ روز پس از نصب انجام پذیرد تا فعل و انفعالات شیمیایی در چسب یا بتون کامل شود و به حداکثر مقاومت خود برسند.
  • سرعت آبگیری استخر حداکثر با نرخ ۶۰ سانتیمتر در طی ۲۴ ساعت انجام پذیرد تا تغییرات فشار ، رطوبت و دما به تدریج و آهسته به سرامیکها وارد شود.سعی کنید در زمانی این کار را انجام دهید که خودتان حضور داشته و در صورت بروز هر مشکلی، ایراد را رفع نمایید.
  • از آبگیری استخر زمانیکه استخر خالی زیر نور مستقیم آفتاب بوده و اختلاف دمای شدید بوجود آمده، خودداری کنید. ترجیحا شروع آبگیری بعد از غروب آفتاب و خنک شدن سرامیکها باشد.
  • برای تخلیه استخر نیز نرخ تخلیه آب حداکثر ۶۰ سانتیمتر در شبانه روز باشد تا فشار به تدریج از روی سرامیک ها برداشته شود.
  • از تخلیه استخر به طور کامل خودداری نمایید و یک مقدار آب همیشه کف استخر باقی بگذارید. این باعث خواهد شد جلوی فشار هیدرواستاتیکی معکوس گرفته شود و مانع کشش آب از لایه های زیری زمین به سمت استخر میگردد.
  • مواظب پمپ شناور باشید.اگر این پمپ آسیب ببیند، تعمیر یا خرید آن هزینه زیادی را تحمیل می کند.
  • در هنگام آب گیری استخر، قسمت تصفیه حدود ۲۴ ساعت باید کار کند. هم چنین آب از قسمت گرمایشی و پمپ ها به طور مداوم عبور کرده و حداقل ۴ مرتبه تصفیه شود.شما بعد از این  مرتبه صاف کردن آب می توانید آلودگی ها و کدری را بر فیلترها مشاهده نمایید. سپس از جریان داشتن منظم آب مطمئن شده و پاشش نازل های استخر نشان دهنده درست بودن پمپ ها است. حواستان باشد از هواگیری فیلتر و مبدل ها غافل نشوید.

نگهداری استخر-سایت سیکاس

  • میزان اسیدی یا قلیایی بودن آب را همیشه چک کنید. میزان اسیدی بودن را با معیار پی اچ می سنجند که در بازه ۰ تا چهارده است و هرچه بیشتر از هفت باشد اسیدی تر و برعکس هرچه پی اچ کمتر باشد خاصیت باز یا قلیایی بیشتر خواهد بود.
  • مقادیر کلسیم، اسید سیانوریک و جامدات موجود در آب را همواره چک کنید. از میزان مجاز هر کدام مطلع شده و تغییرات آنها را رصد کنید. باید بدانید که هرکدام از آنها هرچند وقت یکبار نیاز به بررسی دارد و با دیر فهمیدن تغییرات آن متحمل ضرر یا آسیب نشوید.
  • با انواع روش های فیلترکردن آب استخر آشنا شوید. بسته به نوع استخر و ابعاد آن هرکدام از این روش ها می تواند بهتر باشد. از جمله فیلترها می توان به فیلترهای ماسه ای، فیلترهای کاتریجی ، فیلترهای خاک دیاتومه اشاره نمود.
  • فیلتر های استخر مانند روزنه های پوست انسان همواره باید باز باشد و در صورت بسته بودن این فیلترها عمل تصفیه آب با مشکل مواجه می گردد. 
  • منبع:کاشیران